- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Два украјинска брода са прехрамбеним производима испловила ка Италији и Турској

© AP Photo / David GoldmanТеретни брод са житарицама у луци у Одеси
Теретни брод са житарицама у луци у Одеси - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
Пратите нас
Заједнички координациони центар је издао дозволу за излазак два брода са прехрамбеним производима из украјинске луке Черноморск, саопштили су у Центру.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Заједнички координациони центар је издао дозволу за излазак два брода која превозе 31 тону прехрамбених производа из Украјине у оквиру документа „Црноморска иницијатива“, пише у извештају Центра.

Бродови ће испловити данас из Черноморска.
Брод „Зумрут Ана“ ће превести 6.300 тона сунцокретовог уља у Италију, тачније у Венецију, а „Океан С“ – 25.000 тона пшенице у турски град Мармар.
Осим тога, Заједнички координациони центар је завршио проверу четири брода која излазе из Украјине: „Петрел С“, „Сара“, „Ефе“ и „Рамус“. Извршен је и преглед два брода „Прити лејди“ и „Белис“ која су се упутила ка Украјини.
Подсетимо, извоз украјинског жита из црноморских лука одвија се у оквиру прехрамбеног споразума који су 22. јула потписали представници Русије, Украјине, Турске и УН.
Пакет ових докумената предвиђа укидање ограничења на извоз руских пољопривредних производа и ђубрива на светска тржишта, а такође одређује алгоритам за безбедан излазак комерцијалних бродова из црноморских лука под контролом Украјине дуж посебно отворених хуманитарних поморских коридора. Хуманитарна операција планирана је уз активно учешће руских официра у оквиру Заједничког координационог центра у Истанбулу.
Први брод са житом испловио из луке Одеса - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
РУСИЈА
Три брода са украјинским житом плове ка Холандији и Турској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала