- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мистерозни „напад“: Шта се десило у америчкој бази у Кувајту

© Фото : NARA&DVIDS/U.S. Army photo by SMSGT Rose Reynolds/Public domainАмеричка база Али Ал Салем у Кувајту
Америчка база Али Ал Салем у Кувајту - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
Пратите нас
Америчко ратно ваздухопловство саопштило је данас да је било предмет „пропагандног напада“ донедавно непознате „ирачке милитантне групе која је лажно тврдила да је извела напад дроном на америчку војску у бази у Кувајту“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Група која се зове Ал-Варетхин огласила се на интернету тврдњом да је 12. августа гађала кувајтску Али ал Салем базу у којој је америчка војска, а одговор САД је стигао брзо, пренео је АП.
Група Ал-Варетин је приказала снимак на којем се види лансирање дрона, али није пружила доказе о нападу или штети на бази.
У изјави групе се наводи да је то била освета због напада америчког дрона из 2020. године када је убијен генерал иранске Револуционарне гарде Касем Сулејмани у Багдаду, у јануару 2020. године.
Ваздушна база се налази на око 40 километара од ирачке границе.
„У изјави се лажно тврди да је иранска милитантна група користила дронове да изведе напад на базу. Али, такав напад се није догодио“, саопштило је америчко 386. ваздушно експедитивно крило за АП.
Америчка новинска агенција додаје да у САД верују да је Ал-Варетхин вероватно иранска група, иако описује себе као ирачку групу, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала