- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Несвакидашње откриће у Кини: Три статуе Буде старе 600 године појавиле се из реке Јангце /видео/

© AP Photo / Mark SchiefelbeinНизак водостај реке Јангце у Кини
Низак водостај реке Јангце у Кини - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
Пратите нас
Пад водостаја на реци Јангце у Кини открио је потопљено острво недалеко од града Чонгћинга на југозападу Кине и три будистичке статуе на том острву за које се верује да су старе више од 600 година, јавила је државна агенција Синхуа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Три статуе Буде појавиле су се на највишем делу острвског гребена званом Фојелианг, једна од статуа приказује Буду како седи на постољу од лотоса и верује се да су израђене у време династија Минг и Чинг, преноси Ројтерс.
Ниво воде реке Јангце нагло опада због суше и топлотног таласа у југозападним деловима Кине, а падавине током јула ове године дуж тока ове реке биле су око 45 одсто мање од уобичајених.
Метеоролози прогнозирају да ће се високе температуре највероватније задржати још најмање недељу дана, пренела је државна телевизија ЦЦТВ наводећи и да је 66 река на подручју Чонгћинга пресушило, преноси Танјуг.
У перодима ниског водостаја саобраћај се потпуно обуставља, а поједие бродове могуће је видети на површини реке. На самој има преко 100 бродова  - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
СРБИЈА
Из Дунава изрониле олупине немачких бродови из Другог светског рата /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала