- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Украјински нацисти разместили ракетне системе у школама у ДНР

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаВишецевни бацач ракета "Град" руских снага током специјалне војне операције у Украјини
Вишецевни бацач ракета Град руских снага током специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
Пратите нас
Украјински нацистички батаљони разместили су вишецевне ракетне системе на територији школе у Константиновки у Доњецкој Народној Републици, изјавио је начелник Националног центра за управљање одбраном Руске Федерације Михаил Мизинцев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је рекао, из тих ракетних система нацисти гранатирају оближња насељена места.
Истовремено, школе у Новодмитровци и у Белицком претворене су у артиљеријске положаје и складишта муниције и оклопне технике, док цивилно становништво о томе није обавештено.
„Евакуација цивила из околних стамбених зграда није спроведено, већ украјински нацисти те људе користе као живи штит“, казао је Мизинцев на вечерњем брифингу.
Он је упозорио и да, према обавештајним подацима, украјински борци желе да дигну у ваздух мост у Николајевској области преко реке Ингул, као и прилазе том мосту, и да потом оптуже за то руску војску.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала