- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Велики губици у људству на украјинској страни, руска војска ликвидирала 20 америчких плаћеника

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Донбасу
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
Пратите нас
Руска авијација је високо прецизним оружјем ликвидирала 20 америчких плаћеника у Харковској области, саопштило је руско Министарство одбране.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како се прецизира, код места Андрејевка изведен је удар на положаје екстремистичке јединице „Кракен“ и плаћеника и том приликом је ликвидирано 100 Украјинаца и 20 страних плаћеника.
Код насеља Великомихајловка оперативно-тактичка авијација Русије је практично у потпуности уништила батаљон 110. бригаде украјинске територијалне одбране. Преко 200 припадника територијалне одбране је погинуло а више од 150 рањено, наводи се у саопштењу Министарства.
Такође, северно од Харкова и код места Звановки и Парасковијевки ликвидирано је 330 украјинских екстремиста и већи број војних возила, као и два тенка.
Губици у украјинским редовима после удара руске војске у Николајевској и Дњепропетровској области премашили си 200 људи.
У последња 24 сата оборено је шест украјинских дронова. Уништен је и један украјински систем "Бук М-1" и један амерички радар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала