- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кадиров: Ослобођено насеље Пески код Доњецка

© Sputnik / Сергей Батурин / Уђи у базу фотографијаВишецевни бацач ракета "Град" у зони специјалне војне операције у Украјини
Вишецевни бацач ракета Град у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Чеченски лидер Рамзан Кадиров објавио је на свом Телеграму да је насеље Пески код Доњецка ослобођено и да су га заузеле савезничке снаге.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Пески је ослобођен! Село код Доњецка, где су се налазили украјински окупатори, очишћено је од бандеровских формација, сада су га заузеле савезничке трупе. Припадници Оружаних снага Украјине повукли су се у журби, остављајући муницију“, написао је Кадиров.
Он је напоменуо да је након ослобађања сваког насеља потребно време за тражење скровишта и чишћење мина, тако да ће бити потребно нешто времена за чишћење, након чега ће становници села моћи мирно да се крећу улицама и поврате миран живот.
„Нацисти намерно остављају за собом поприличан број ‘тајни’, од којих пре свега страдава цивилно становништво“, истакао је Кадиров.
Како је рекао, борци савезничких снага потиснули су непријатеља са прилаза Доњецку на још неколико километара.
Кадиров је раније рекао да савезничке снаге напредују према плану специјалне операције уз минималан ризик по цивилно становништво и инфраструктуру.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала