- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Медојевић: Покушаћемо да са УРА и Демократама саставимо техничку Владу

© Фото : Youtube/ADRIA TV Montenegro/PrintscreenНебојша Медојевић
Небојша Медојевић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
После изгласавања неповерења влади Дритана Абазовића, председник Покрета за промене и један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић изјавио је да ће ДФ покушати да са Демократском Црном Гором и коалицијом УРА састави техничку владу која ће Црну Гору водити до избора
Такође, навео је да то зависи од тога да ли ће председници тих партија Абазовић и Алекса Бечић успети да превазиђу личне анимозитете и сујете.
„ДФ је јуче цео дан покушавао да заштити изборну вољу народа која је за нас једино важна. Предлагали смо реконструкцију владе и покушавали смо да посредујемо између Бечића и Абазовића који имају изразити лични антагонизам“, рекао је Медојевић Танјугу.
Казао је да очекује да кроз пар дана Абазовић и Бечић „охладе главе”, истичући да би победници парламентарних избора 2020. године требало што прије да седну и покушају да формирају техничку владу „без ДПС-а и њихових сателита”, која ће припремити изборе.
„Ради се о младим људима, неискусним политичарима, који су вероватно мало више лично доживели Бечић и Абазовић своје смене са високих државних функција у сарадњи са ДПС-ом. Данашње изјаве треба гледати из тог контекста, вероватно разочарења, личних фрустрација, осећаја пораза или губитка неке функције или позиције у државној власти“, рекао је Медојевић коментаришући пад 43. Владе.
Ако се не договоре, каже Медојевић, иако је Влада пала она ће у техничком мандату наставити да функционише.
Quote
„То је лоша политичка ситуација. То су врло неефикасне владе”, истакао је он.
Поручује да је „најхитније да победници избора 2020. године седну и договоре нову владу што прије”.
Заседање Скупштине Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
РЕГИОН
После пада владе два сценарија пред Црном Гором
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала