- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Оренбург постигао рекорд: Развијена застава Русије дужине 1.300 метара

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаПрослава Дана државне заставе Русије у Краснодару
Прослава Дана државне заставе Русије у Краснодару - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Више од 3.000 становника Оренбуршке области развило је у част Дана руске заставе тробојку дужине од 1.300 метара и тако поставили рекорд, саопштила је служба регионалне администрације.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Више од 3.000 становника Оренбуршке области развило је најдужу заставу Русије у част Дана руске заставе у селу Подгороднаја Покровка. Дужина заставе је 1.300 метара, тежина је 600 килограма, а ширина – 4,5 метара“, појаснили су администрацији Оренбуршке области.
Ова застава је 288 метара дужа него што је била застава из Самарске области, која је постигла рекорд у дужини пре три године.

„Тробојка уједињује народе Русије, јача наше јединство, потврђује континуитет генерација. Ми подижемо своју заставу у најважнијим тренуцима у животу. Под тробојком се постављају спортски рекорди, изводе се научна открића, постижу успеси у индустрији и пољопривреди и разија се култура. Под тробојком наши војници штите безбедност руских граница и бране националне интересе. Данашња акција је знак нашег поштовања према руској застави“, рекао је шеф региона Денис Паслер.

Дан Државне заставе Русије се обележава 22. августа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала