- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија зна за слабу тачку у америчком нуклеарном штиту

CC0 / pixabay / Нуклеарни рат
Нуклеарни рат - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Русији је познато да постоји недостатак у у нуклеарној доктрини САД, пише амерички лист „Хил“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Сједињене Америчке Државе, како је наведено у публикацији, располажу гравитационим нуклеарним бомбама, али је Москва упућена у то да су оне слабо заштићене током чувања у складиштима, као и када би их авиони преносили кроз неки спорни ваздушни простор.
Лист, притом, подсећа и на то да је дуг предвиђени период од тренутка када се издаје наредба за извођење напада до поласка авиона ка циљу.
У тексту се наводи и да америчкој морнарици недостаје нова генерација крстарећих ракета малог и средњег домета с нуклеарним пуњењем, пре свега због тога што су разни председници, укључујући актуелног Џозефа Бајдена, спречавали њихову израду.
Конгрес САД покушава да исправи ситуацију, али Америка се ипак налази у незавидном положају, оцењује издање и додаје да је америчка слаба тачка позната и Кини.
Заменик шефа руске дипломатије Александар Рјабков је раније рекао да се Москва нада да ће САД и Запад у целини имати довољно здравог разума да ситуацију у Украјини не доведу до директног сукоба уз употребу нуклеарног оружја.
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је нагласила да Русија никада никоме није претила нуклеарним оружјем. Приступ Москве је, према њеним речима, заснован искључиво на логици обуздавања, укључујући и садашње услове, када земље НАТО-а, које су себе прогласиле „нуклеарном алијансом“, опасно играју на самој ивици оружаног сукоба.
Визуализација краја света - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
РУСИЈА
Научници открили које земље ће најмање настрадати у случају нуклеарног рата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала