- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Терористичка опсада окончана после 30 сати, 21 убијен, више од 100 рањених

© AP Photo / Farah Abdi WarsamehТерористички напад у Могадишу у Сомалији
Терористички напад у Могадишу у Сомалији - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Безбедносне снаге Сомалије окончале су опсаду хотела Хајат у Могадишу коју су извели екстремисти из групе Ал Шабаб повезане са Ал Каидом (терористичка организација забрањена у Русији), саопштиле су данас локалне власти.
У тој талачкој кризи је убијено више од 20 људи, а десетине су повређене. Ослобођено је више десетина људи који су држани као таоци током терористичке операције, преноси Ројтерс.
Припадници елитних јединица 30 сати су се борили са есктремистима, почевши од петка увече када су нападачи детонирали експлозивну направу на улазу у хотел и отворили ватру у хотелу „Хајат“ који је популаран међу парламентарцима и другим владиним званичницима.
„До сада смо потврдили да је погинула 21 особа и да је 117 рањено“, рекао је Али Хаџи, министар здравља за националну телевизију СНТВ.
Један званичник полиције је рекао да су током антитерористичке операције ликвидирана тројица нападача, а четврти је убијен јутрос док је покушавао да се непримећено прикрије међу цивилним становништвом.
© AP Photo / Farah Abdi WarsamehТерористички напад у Могадишу у Сомалији
Терористички напад у Могадишу у Сомалији - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Терористички напад у Могадишу у Сомалији
Према званичним подацима, ослобођено је укупно 106 особа, укључујући жене и децу, али нема прецизних података о броју нападача.
Најмање 10 припадника обезбеђења је страдало у терористичкој акцији.
Напад на хотел „Хајат“ је први велики инцидент од доласка на власт председника Хасана Шеика Махмуда у мају ове године, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала