- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У Албанији ухапшена два Руса и Украјинац

© AP Photo / Hektor PustinaПолиција, Албанија
Полиција, Албанија - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Министарство одбране Албаније саопштило је да су у Грамшију, у централном делу те земље, ухапшена двојица држављана Русије и један Украјинац који су, наводно, покушавали да упадну на територију војног предузећа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Троје грађана с пасошима Русије и Украјине покушали су да уђу у фабрику“, саопштено је из албанског војног ресора, а преноси Ројтерс,
Реч је о фабрици производа одбрамбене намене, у којој су се некада, док је Албанија била чланица Варшавског пакта, производили аутомати АК-47.
Министарство одбране Албаније наводи да је 24-годишњи држављанин Русије ушао на територију предузећа и покушао да направи фотографије. Био је у пратњи 33-годишње Рускиње и 25-годишњег Украјинца.
Амбасада Русије у Албанији је навела да за сада није добила званичну информацију од албанских власти о хапшењу руских држављана.
Према информацијама „Албанијан дејли њуза“, ухапшени су у полицијској станици у области Елбасан. Локално тужилаштво почело је истрагу, у којој антитерористички одреди и специјалне службе.
Премијер Албаније Еди Рама је изјавио да су троје ухапшених „осумњичени за шпијунажу“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала