Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Апсурд – хвале се демократијом, а цензуришу“: На Твитеру суспендовано више налога српских амбасада

© AP Photo / Richard DrewТвитер
Твитер - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Твитер налози амбасада Републике Србије у Јерменији, Ирану, Индонезији, Нигерији, Зимбабвеу, Гани и Кувајту, као и Генералног конзулата у Чикагу, суспендовани су 18. августа, без икаквог образложења или претходне поруке којом би се указивало на евентуалне повреде правила комуницирања на друштвеној мрежи, саопштило је Министарство спољних послова.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Не улазећи у пословну политику компаније ''Твитер'', указујемо да је недопустиво да дипломатска представништва једне демократске државе која није изложена било каквим санкцијама буду цензурисана на овај начин, поготово ако се узме у обзир да су неки од поменутих профила недавно отворени и да нису били активни, а да на преосталима није било ниједног садржаја који би се могао описати као непримерен", наводи МСП у саопштењу.
Република Србија, како се истиче, земља је чије је стратешко опредељење чланство у Европској унији, и наше политичке и демократске стандарде, а они укључују и медијске слободе, прилагођавамо највишим европским стандардима.
"Зато је и апсурдно што је низ наших дипломатско-конзуларних представништава цензурисано на једној друштвеној мрежи, која се хвали тиме да промовише демократију и плурализам мишљења", оцењује се у саопштењу.
Министарство спољних послова Србије обратило се компанији ''Твитер'' са захтевом да налози наших дипломатско-конзуларних представништава буду одблокирани.
Подсећа се да је твитер налог прошле седмице без икаквог образложења био блокиран и директору Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арноу Гујону, и да му је у међувремену одблокиран.
"Изражавамо наду да блокада твитер налога наших дипломатско-конзуларних представништава није део покушаја да се Србија спречи и ућутка у борби за истину, пре свега о ситуацији на Косову и Метохији", навео је МСП у саопштењу, преноси Танјуг.
Телеграм - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
СРБИЈА
Стоп цензури: Арно Гујон позвао људе да прате Телеграм
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала