- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руски див на нуклеарни погон – гол на дебију у Турској! /видео/

© Sputnik / Евгения Новоженина / Уђи у базу фотографијаФудбалер репрезентације Русије Артјом Дзјуба након постигнутог гола на Светском првенству у фудбалу
Фудбалер репрезентације Русије Артјом Дзјуба након постигнутог гола на Светском првенству у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Искусни нападач Артјом Дзјуба (33) неће имати пуно проблема са прилагођавањем на живот у Турској због нуклеарне електране која се гради у близини његовог новог клуба, Адане Демирспор, сматра турски новинар, а да је свој на своме Рус је показао и на свом деби мечу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Легендарни репрезентативац Русије представљен је пре неколико дана као ново појачање лидера турске Суперлиге након што је напустио Зенит из Санкт Петербурга по истеку уговора овог лета.
И већ у првој утакмици против Фенербахчеа постигао је погодак, у 66. минуту чиме је смањио резултат на 3:2.
На његову жалост, екипа је доживела пораз од 4:2, али је јасно да се Дзјуба лепо сместио у ново окружење на обали Медитерана.
Да ће тако бити предвидео је и турски новинар Сијаменд Качмаз који сматра да ће му један фактор у томе још више помоћи.
Наводно, то је нуклеарна електрана, која се гради у провинцији Мерсин, западно од Адане.
„Мерсин је на само 30 минута вожње од Адане. Русија тамо гради нукеларну електрану и многи Руси живе тамо. Такође, фудбал је популаран у Турској, а можда се Дзјуба запита зашто раније није дошао код нас“, рекао је Качмаз за руске медије.
Иначе, Русија помаже Турској у изградњи „Акују“ нукеларне електране – која ће бити прва таква у Турској – и планирано је да почне са радом 2023. године.
Дзјуба је већ поделио видео града у који се преселио на друштвеним мрежама и поручио да је одушевљен. Он је са Аданом потписао уговор на годину дана плус још једну ако обе стране буду расположене.
Артјом Дзјуба - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
СПОРТ
Руски див је нашао уточиште /фото/
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
СПОРТ
Америка би требало да научи шта је „шприцер“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала