- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Си-Ен-Ен: Европа се плаши да би консензус о подршци Украјини могао бити срушен

CC BY 2.0 / Sgt. 1st Class Robert Jordan / Flickr / Ракетни систем „Химарс“
Ракетни систем „Химарс“ - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Консензус Европске уније о подршци Украјини, због проблема са испорукама енергетских ресурса, могао би ускоро бити срушен, наводи америчка телевизија Си-Ен-Ен позивајући се на европске званичнике и представнике НАТО-а.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

С обзиром на то да је већ прошло пола године од почетка кризе у Украјини, званичници по целој Европи су забринути да консензус може бити уништен када на континенту буде наступила сурова зима, пропраћена растом цена прехрамбених производа, недостатком енергетских ресурса за грејање и реалним могућностима рецесије, наводи Си-Ен-Ен.
Америчка телевизија констатује да европски званичници и дипломате сваког дана размишљају о кризи која ће наступити у грејној сезони.
„У Европској унији ће све бити веома тешко и зато морамо да се придржавамо нашег обећања да Русију одсечемо од било каквих прихода од гаса и других извора“, рекао је европски дипломата.
Други проблем су испоруке наоружања Кијеву. Запад, сматра Си-Ен-Ен, покушава да реши дугорочан проблем помоћу краткорочних мера, што доводи до тога да се не може пратити „одређени крај“ конфликта.

„У почетку је реакција Запада била јача него што је Русија очекивала. С политичког гледишта било је веома лако окупити се око Украјине и оправдати донацију оружја и средстава. Током времена су типови оружја које ми шаљемо постали сложенији, као и припрема која је неопходна за њихову ефикасну примену. Добра вест је то што оружје помаже Украјинцима да издрже. Лоше је то да што дуже рат буде трајао, то ће бити све мање испорука оружја од којих ће теже бити да се одустане“, рекао је представник НАТО-а.

Телевизија наводи да је свет већ уморан од сукоба који улази у фазу стагнације.

„У фебруару је било лако придружити се онима који су против председника Русије Владимира Путина. Сада се рат налази у досадној фази у смислу стратегије. Мање освајања на дневном нивоу и губитака и мање могућности за фотографије“, навео је представник НАТО-а.

С обзиром на то да Европи прети енергетска криза лидери ЕУ тешко могу да оправдају трошкове у виду новца и енергије, а у циљу подршке далекој земљи, закључује Си-Ен-Ен.
Захарова: За САД претња сви који су им конкуренција; Огромна подршка Запада несистемској опозицији - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
РУСИЈА
Захарова: Брисел и Вашингтон су покровитељи антируске кампање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала