- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како се Срби сналазе у Москви – уз „помоћ пријатеља“ /видео/

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаМилан Гајић
Милан Гајић - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Српски фудбалери Саша Здјелар и Милан Гајић овог лета су задужили дресове московског ЦСКА и од њих се очекује да ускоро постану важни шрафови у тиму „армејаца“, али је неопходно да прођу и период адаптације.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У случају обојице кључно је да што пре савладају руски језик, а док се то не оствари – имају помоћ пријатеља.
После утакмице против Ахмата у којој је ЦСКА славио са 4:2, a обојица српских фудбалера имала улоге, тренер Владимир Федотов је одржао говор – на руском језику.
Здјелар и Гајић су се са садржином говора упознали уз помоћ преводиоца и чини се да је он био потребнији бившем капитену Партизана који је тек недавно стигао у Москву.
„Господо, пар речи… Биле су такве емоције, хтео сам да дођем и псујем. Добро је што је ту много солидних људи. То вас је спасило. Али, заправо, наравно за гледаоце је била предивна игра. Али не треба себи дозволити да се изгуби контрола над игром. Не сме се. Али тако се дешава: устане један и цео тим устаје. Тако то функционише. Један. И готово, почиње хаос. Али, свака част што сте нашли мушкости, карактер и остало и реализовали те бројне шансе које смо имали. Честитам вам!“, рекао је Федотов.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала