- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик гласао против Џаферовићевог учешћа на самиту „Кримска платформа“, најавио кривичну пријаву

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICСрпски члан Председништав БиХ Милорад Додик
Српски члан Председништав БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик гласао је против учешћа председавајућег Председништва БиХ Шефика Џаферовића на сутрашњем онлајн самиту „Кримска платформа“ који организује украјинско Министарство спољних послова.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На ванредној седници Председништва БиХ, Додик је гласао против, док су друга два члана, Џаферовић и Жељко Комшић, гласали за.
Додик је најавио да ће поднети кривичну пријаву против Џаферовића ако буде учествовао на том самиту, јер тиме крши Пословник о раду БиХ.
„Мој предлог је био да се не прихвати учешће, јер БиХ нема утврђене ставове о томе и да би то могло да значи погоршање не само односа са Русијом и неким другим факторима него би поручило да је БиХ пристрасна, да је на једној страни, да није неутрална. С друге стране, то би допринело значајном обиму додатних унутрашњих неслагања“, изјавио је Додик за РТРС.
Приватно учешће и приватно изношење ставова је пракса бошњачких политичара чиме руше БиХ, рекао је Додик, оцењујући да са таквом политиком БиХ не може и не треба да успе.
Ванредна седница одржана је на захтев Милорада Додика.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала