- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Светски економски рат – запад и исток одмеравају снаге | Енергија Спутњика

© Flickr / CatDancingДалековод
Далековод - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
И пре корона кризе у свету смо имали економско надметање великих сила. Са једне стране САД, Велика Британија и ЕУ, где предњаче њене најбогатије чланице – Немачка, Француска и Италија. Са друге Кина, Русија и земље богате енергентима, пре свега Венецуела и блискоисточне земље попут Ирана.
Пре рата у Украјини САД су имале специјалне економске мере и против одређених привредних сектора европских земаља, а посебно су инсистирале на томе да Европа одустане од руског гаса. Сада, са низом санкција против руских енергената, које Вашингтон спретно дозира, како не би угрозио своју економију, ЕУ је и буквално а коленима јер не може без нафте, гаса, па и угља из Русије.
Економска криза се огледа у све већој инфлацији, а аналитичари упозоравају да би рецесија могла имати несагледиве последице.
О томе каква је ситуација сада и шта би могло да се деси у наредним месецима у „Енергији Спутњика“ Јелица Путниковић разговара са Бојаном Станићем, помоћником директора за аналитику ПКС.
Светски економски рат – запад и исток одмеравају снаге | Енергија Спутњика
Енергија Спутњика“ је емисија портала и радија Спутњик коју води Јелица Путниковић, стручњак за енергетику.
Теме су махом везане за енергетику и економију, локалног и глобалног карактера, а гости су стручњаци у својим пољима. Емитује се сваког понедељка у 21.00.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала