- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ открива ко стоји иза убиства Дарје Дугине

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаДарја Дугина
Дарја Дугина - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Федерална служба безбедности Русије саопштила је да иза убиства руске новинарке Дарје Дугине стоје украјинске специјалне службе, а починилац је држављанка Украјине Наталија Вовк, која је са ћерком допутовала у Русију 23. јула.

„Утврђено је да су злочин припремиле и починиле украјинске специјалне службе. Починилац је држављанка Украјине Наталија Вовк, рођена 1979. године, која је у Русију стигла 23. јула 2022. године заједно са ћерком Софијом Шабан, рођеном 2010 године. У циљу организовања убиства Дарје Дугине и добијања информација о њеном начину живота, изнајмила је стан у Москви у кући у којој је настрадала девојка живела“, наводи се у извештају.

Након извршења злочина „Вовкова је, заједно са ћерком, отишла преко Псковске области у Естонију“.
Истиче се да су криминалци за праћење новинарке користили аутомобил „мини купер", при уласку у Русију користили су регистарске таблице ДПР - Е982КСХ ДПР, у Москви - казахстанске таблице – 172АЈД02, а при изласку – украјинске.
У суботу увече, изгорео је у покрету аутомобил којим је, према подацима истражних органа, управљала новинарка и политиколог Дарја Дугина. Она је преминула на лицу места. Према незваничној верзији, аутомобил је детонирала експлозивна направа постављена на њему.
Дарја Дугина - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
РУСИЈА
Шок и неверица у руској јавности након смрти Дугинове ћерке, руски филозоф у болници
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала