- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

И по киши и кроз блато: Војници Народне милиције ЛНР ослобађају Соледар /видео/

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаВојник током вежби Народне милиције ЛНР
Војник током вежби Народне милиције ЛНР  - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Војници 7. бригаде Народне милиције Луганске Народне Републике (ЛНР) ослобађају Соледар од украјинске војске. Руска телевизија "Звезда" направила је репортажу њиховог напредовања.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Главни путеви у неким рејонима Доњецке Народне Републике тренутно изгледају као потоци блата настали након великих киша. Кретати се по њима је могуће само помоћу камиона „Урал“, „Камаз“ или оклопне технике. Недалеко од пута ка Соледару се налази асфалтни пут, али њега стално гранатира украјинска војска.
Даље је неопходно да се иде пешке, а и у камиону се не може сакрити од гелера. Око Соледара се налази артиљерија Оружаних снага Украјине која гађа насеља и уништава инфраструктуру. Украјинску артиљерију утишавају руски јуришници. Руски војници морају да се крећу искључиво по траговима гусеница како не би згазили на неку мину „Лепесток“.
Артиљерија 7. бригаде спречава покушаје украјинске војске блокира снабдевање украјинске војске у граду. Град се налази у низији, што омогућава савезничким војскама да делују са висине. Седма бригада напредује са севера.
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је више од трећине мобилисаних војника 10. јуришне бригаде Оружаних снага Украјине дезертирало из Соледара. Према речима руског генерала Игора Конашенкова бригада сада има мање од 50 одсто војника.
Запорошка нуклеарна електрана - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
РУСИЈА
Украјинска војска 100 одсто спрема провокацију: Запорошку нуклеарку ће надлетати руски дронови
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала