- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Манчестер је жив – велика победа над Ливерпулом! /видео/

© AP Photo / Dave ThompsonЏејдон Санчо
Џејдон Санчо - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Фудбалери Манчестер јунајтеда савладали су Ливерпул у највећем енглеском дербију резултатом 2:1 у трећем колу Премијер лиге, што је први тријумф Црвених ђавола у актуелној сезони после два претрпљена пораза.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Голове за домаћу екипу постигли су Џејдон Санчо у 16. и Маркус Рашфорд у 53. минуту, а погодак наде за Ливерпул дело је Мохамеда Салаха, 29 минута касније.
Јунајтед је заиграо без Харија Мегвајера, Лука Шоа и Кристијана Роналда, а екипа коју је одабрао менаџер Ерик тен Хаг успела је оствари доминацију над фаворизованим ривалом и нанесе му први пораз у такмичарској сезони.
Још горе од тога, Ливерпул нема победу у прва три кола и са свега два освојена поена налази се на 16. позицији табеле.
Ни Јунајтед није бољи, тренутно је 14. али његове навијаче може да радује представа њихових љубимаца, који су претходних недеља били мете великих критика.
Од почетка меча је било јасно да домаћи имају већи елан, велику шансу за Јунајтед пропустио је Кристијан Еланга у деветом минуту, гол је био готово празан, али је он погодио стативу.
Џејдон Санчо је донео предност Манчестер јунајтеду у 16. минуту највећег енглеског дербија против Ливерпула, бриљантном реализацијом после сјајне акције целе екипе.
У жесток сукоб су због тог гола ушли фудбалери Ливерпула Џејмс Милнер и Вирџил ван Дајк, али то није учинило да се гостујући тим тргне и од другог примљеног гола у 25. минуту спасао га је голман Алисон.
Сјајни чувар мреже је практично виђен погодак из слободног ударца Кристијана Ериксена спречио бравурозном интервенцијом врховима прстију.
Ливерпул је стигао до прилике да изједначи у 40. минуту, велика шанса је отишла у неповрат сјајном реакцијом Лисандра Мартинеса на гол-линији Јунајтеда.
До полувремена није било већих узбуђења, очекивало се у наставку да Ливерпул повећа притисак, али је уместо најављеног изједначења стигао и други погодак за домаће.
Маркус Рашфорд је маестрално избегао офсајд, стуштио се ка голу ривала и рутински матирао Алисона у 53. минуту, за велику радост препуног стадиона Олд Трафорд.
Два минута касније поново је Алисон спасао своју екипу, Рашфорд је шутирао из казненог простора кроз шуму ногу, али је чувар мреже гостију био присебан и спречио је потпуни дебакл своје екипе.
Драма је започета у 82. минуту утакмице када је гол за Ливерпул постигао Мохамед Салах и то главом, после великог карамбола у казненом простору Јунајтеда.
Иако је деловало да Ливерпул има залет за изједначење, Јунајтед је успео да одоли свим искушењима и да забележи важну победу над највећим ривалом која је могла да буде још убедљивија да је Антони Марсијал реализовао стопостотну прилику у другом минуту надокнаде времена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала