Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Став Русије по питању КиМ неће се променити: Боцан-Харченко са председником Скупштине Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава испред Скупштине
Застава испред Скупштине - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Председник Народне скупштине Владимир Орлић састао се са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан-Харченком који је том приликом поручио да се став Русије по питању Косова и Метохије неће променити.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Амбасадор Боцан-Харченко је навео да верује да ће се и сарадња између наше две земље у области енергетике, као и у другим областима од обостраног значаја, наставити.
Орлић је указао да Србија, суочена са једностраним и опасним потезима Приштине којима се директно угрожава српски народ на Косову и Метохији, улаже велике напоре да сачува мир, стабилност и сигурност нашег народа на КиМ.
Како је саопштено из парламента, Орлић је рекао да се Србија налази на европском путу и негује односе са својим традиционалним пријатељима, на првом месту чувајући своје виталне политичке и економске интересе.
Он је изразио захвалност на принципијелном ставу и подршци Руске Федерације око очувања суверенитета и територијалног интегритета Србије.
Боцан-Харченко је Орлићу уручио честитке председника Савета Федерације Федералне Скупштине Валентине Матвијенко и председника Државне Думе Вјачеслава Володина, поводом избора за председника Народне скупштине, додаје се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала