- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Власти Херсона: Ракетирање Антоновског моста ─ терористички напад

CC0 / Uaquantum / Wikipedia / Антоновски мост преко Дњепра у Херсону
Антоновски мост преко Дњепра у Херсону - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Антоновски мост преко Дњепра код Херсона оштећен је у ракетном нападу украјинских трупа. Он се није срушио, а тренутно је у току процена његовог стања, изјавио је за Спутњик заменик начелника администрације Херсонске области Кирил Стремоусов.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Мост стоји, није се срушио, како јављају украјински медији. Има неколико погодака. Тренутно се процењује његово стање. Мост стоји, чак сам га и прешао“, рекао је Стремоусов.
Он је додао да је напад украјинских трупа на мост циљани терористички напад на цивилно становништво.
„Није повређен ниједан војник, само цивили“, истакао је Стремоусов.
Украјинске снаге гађале су у понедељак Антоновски мост. Повређено је најмање 15 цивилних радника из локалне бригаде за поправку. Напад на место ремонтних радова нанели су амерички ракетни системи „Химарс“. Касније је утврђено да је у ракетном нападу рањено укупно 16 људи, а две особе су погинуле. Напад на мост нанет је у тренутку проласка трајекта, тако да међу његовим путницима такође има повређених.
Током специјалне војне операције руска војска је преузела контролу над Херсонском облашћу и азовским делом Запорошке области. У овим регионима формиране су управе, почело је емитовање руских ТВ канала и радио-станица, обнављају се трговинске везе са Кримом. Региони су објавили планове да постану субјекти Русије.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала