Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин у Москви са замеником руског министра одбране: Србија се не одриче свог вековног братства

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVICАлександар Вулин са замеником руског министра одбране Александром Фомином
Александар Вулин са замеником руског министра одбране Александром Фомином - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин, у оквиру званичне посете Москви, састао се са замеником руског министра одбране Александром Фомином, а том приликом је поручио да је Србија коју води Александар Вучић једина земља у Европи која се није придружила санкцијама Русији и антируској хистерији, те да се Србија не одриче свог вековног братства.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вулин је рекао да је Србија војно неутрална земља која води самосталну политику, истичући да је сарадња Србије и Русије у области безбедности на високом нивоу и да политика војне неутралности, коју Србија води, даје простор за даље унапређење и развијање сарадње, саопштио је МУП.
Двојица саговорника разговарала су о наставку сарадње две земље у области безбедности и констатовала да су сви договорени пројекти, из времена када је министар унутрашњих послова Вулин био на челу Министарства одбране, успешно реализовани.
Посебан допринос јачању сарадње две земље, како су истакли, дали су председници Александар Вучић и Владимир Путин, чији су добри лични односи резултирали постизањем енергетског споразума, захваљујући којем грађани и привреда Србије имају довољне количине гаса по најповољнијим ценама.
Вулин се још једном захвалио Руској Федерацији на подршци Србији у очувању њеног територијалног интегритета и суверенитета.
У саопштењу се наводи да је руски министар одбране Сергеј Шојгу одликовао Вулина орденом за заслуге у унапређењу сарадње Србије и Русије у области одбране.

Састанак са директорима „Ростеха“ и „Рособоронекспорта“

Вулин се у Москви састао и са генералним директором „Ростеха“ генерал-пуковником Сергејем Чемезовим и генералним директором „Рособоронекспорта“ Александром Михејевом, а разговарали су о наставку сарадње Министарства унутрашњих послова и компаније "Ростех".
© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVICАлександар Вулин у Москви са директорима „Ростеха“ и „Рособоронекспорта“
Александар Вулин у Москви са директорима „Ростеха“ и „Рособоронекспорта“ - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Александар Вулин у Москви са директорима „Ростеха“ и „Рособоронекспорта“
Вулин је нагласио да су односи и сарадња Србије и Русије на високом нивоу, баш као и лични односи српског и руског председника.
Српски министар унутрашњих послова указао је да је набавка техничких средстава које производи „Ростех“ изузетно значајна за унапређење капацитета МУП-а и још веће ефикасности српске полиције.
Генерални директор „Ростеха“, генерал пуковник Сергеј Чемезов, који је дугогодишњи близак пријатељ и сарадник председника Руске Федерације Владимира Путина, одликовао је раније у Москви Александра Вулина медаљом за изузетан допринос развоју сарадње МУП-а Србије и „Ростеха“.
Како је саопштено, државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић, командант Жандармерије Дејан Луковић, заменица начелника Сектора за међународну сарадњу МУП-а Маја Јестровић и координатор у Сектору за међународну сарадњу Милош Анђић, добили су данас у Москви медаље директора федералне службе за војно-техничку сарадњу Дмитрија Шугајева за унапређење војно-техничке сарадње.
Александар Вулин и Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
СРБИЈА
Вулин се састао са Лавровом у Москви: Србија сама бира своје пријатеље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала