- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички председник оборио неславни рекорд

© AP Photo / Luis M. AlvarezАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден поново користи одмор који траје од 10. до 24. августа, са прекидом од једног дана. Бајден се због тога нашао на удару критика, јер је по броју слободних дана далеко испред своја три претходника, Доналда Трампа, Барака Обаме и Џорџа Буша Млађег.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Бајден је на одмор отишао 10. августа, на обалу Атлантског океана у Јужној Каролини. У Белу кућу вратио се само 16. августа, када је потписао закон којим се уводе антиинфлаторне мере. Одмах потом, отишао је у своју резиденцију у Делаверу, из које се враћа 24. августа.
Национални комитет Републиканске партије израчунао је да је Џозеф Бајден, од почетка свог мандата 20. јануара 2021. године до данас користио 228 слободних дана, а само од почетка ове године 93.
Према писању „Њујорк поста“, који га је због тога назвао „Ванграђанином“, (Out of Towner) Бајден је током 19 месеци свог председниковања био на одмору далеко више него његови претходници, проводећи само у резиденцији у Делаверу чак 150 дана.
Са својих 228 слободних дана, Бајден је убедљиво надмашио Доналда Трампа, који је у истом периоду био 132 дана на одмору. Претходно је Обама у истом раздобљу користио 38 дана, а Џорџ Буш Млађи 100.
„Њујорк пост“ наводи да је Бајден први део последњег одмора провео у ексклузивном одмаралишту на Кијава острву у Јужној Каролини. Он и његова породица, укључујући сина Хантера, били су у кући са девет спаваћих соба о трошку Марије Алвин, удовице богатог власника хеџ-фонда Џејмса Алвина, која је велики донатор Бајденове Демократске партије.
„Колико отуђен од реалности Џо Бајден може да буде? Он проводи готово цео август на одмору, док су Американци присиљени да отказују своја путовања због историјски високе инфлације, високих цена горива и рецесије. Бајден би требало да престане да се џет-сетује од плаже до плаже и да се усредсреди на решавање кризе коју је креирао“, рекла је портпарол Националног комитета Републиканске партије Ема Вон.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала