- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезди треба „икс фактор“ – за елиту и 20 милиона евра!

© Фото: ФК Црвена звездаДејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Црвена звезда покушаће вечерас од 21 час да се домогне Лиге шампиона из трећег покушаја под тренерском палицом Дејана Станковића. После неуспеха на Кипру против Омоније и Шерифа у Тираспољу, црвено-бели у гротлу Маракане у реванш утакмици плеј-офа за елитно такмичење дочекују Макаби из Хаифе после пораза 3:2 у Израелу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Карте за реванш меч „плануле“ су практично чим су пуштене у продају и јасно је да је све отворено, а Дејан Станковић има само једну дилему.
Ипак, велика је вероватноћа да ће за разлику од првог меча Славољуб Срнић од првог минута истрчати на траву највећег српског стадиона, док би на клупу требало да се пресели Кингс Кангва. У игри је и да уместо Кангве на терену буде Секу Саного, али Станковић нагиње ка Срнићу који је претходне сезоне у тим битним утакмицама умео да буде „икс фактор“.
Играч таквих квалитета попут Саногових или Срнићевих „вапио“ је и у Хаифи да далеко раније буде на терену. Свестан је вероватно тога и Станковић, али за просутим млеком нема плакања.
Било и прошло, не гледа се у ретровизор већ искључиво напред – ка Лиги шампиона и мечу у којем тријумф доноси минималних 20 милиона европских новчаница.
Јасно је да на голу нема дилеме, и да је место међу стативама резервисано за Милана Борјана, испред којег ће по свој прилици дејствовати уиграни квартет дефанзиваца са Страхињом Ераковићем као принудним десним беком, али најбољим решењем у овом тренутку.
У срцу обране биће Немања Милуновић и Александар Драговић, а на левом боку традиционално Милан Родић.
Једина „корекција“ очекује се код та два такозвана „осигурача“, па би уз Гелора Кангу требало од првог минута да заигра поменути Славољуб Срнић, уместо Кангве.
Ту Звезда и Станковић добијају на сигурности пре свега, на мирноћи, јер је јасно да Кангва који зна много фудбала, уме да појури напред и да онда остане празнина, а то црвено-белима никако не треба.
Јасно је да би рани гол убацио воду у уши Хаифи, али неће Звезда срљати у пропаст. Станковић се двапут опекао на путу ка Лиги шампиона, а свестан је да армија навијача и сви који воле Звезду сањају тај џекпот, који би био највећи плус у си-вију талентованог тренера и бившег првака Европе из играчких дана.
© Графика: Chosen11Црвена звезда - Макаби Хаифа
Црвена звезда - Макаби Хаифа - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Црвена звезда - Макаби Хаифа
Трио испред два дефанзивца везна и фудбалери од којих се очекује креација на путу ка рушењу израелског шампиона Макаби Хаифе биће – Осман Букари, који се опоравио од повреде задобијене у првом мечу плеј-офа за Лигу шампиона, Мирко Иванић и Александар Катаи.
Испред њих биће Александар Пешић, који је у првом мечу успео уз доста среће да пронађе пут до мреже ривала, а на тај дан постао је по други пут тата.
Ипак, Станковић је миран и сталожен пред трећим највећим испитом у досадашњој каријери, што потврђује и одговор на питање новинара из Израела који су на званичној конференцији уочи важног меча питали да ли ће бити катастрофа за Црвену звезду уколико се не пласира у Лигу шампиона.
„Фудбал ће се играти и даље, неће стати после утакмице ни за Звезду, ни за Макаби. Они су у предности за гол. Показали смо мане тамо, али показаћемо и врлине у реваншу. Да ли ће бити катастрофа или велики неуспех, на клубу је да одлучи. Да ли је све неуспех урађено до сада или добар пут којим Звезда треба да иде? Ја сам увек на располагању“, дипломатски је Дејан одговорио Израелцима.
И док Станковић има ту једну дилему око задњег везног, стратег Звезде очекује да ће двоструки стрелац за Макаби у првом сусрету, горостасни Пјеро бити спреман. Спекулисало се да је повреда јача од жеље, али Станковић верује да ће играти.
„Играће он сигурно. Имају једну и две замене у случају повреде стартера. Не верујем да ће нас изненадити, могу да се претварају у било који систем, као и ми. Одговоре ћемо наћи на терену“, јасан је Дејан Станковић.
Рачуница је крајње проста. Макаби има гол предности из првог меча (3:2), а Звезди само у паклу Маракане победа од једног или више голова гарантује продужетке или директан пласман у Лигу шампиона која се чека три године од нокаута Копенхагена после пенал лутрије.
На Маракани су падали и далеко већи и јачи клубови од Макабија...
Поглед на северну трибину стадиона ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
СПОРТ
Звездина легенда упозорава Израелце: „Србија је друга планета!“
Секу Саного - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
СПОРТ
Узбуна у Звезди пред утакмицу вредну 20 милиона евра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала