- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Недопустиво понашање украјинског амбасадора у Казахстану: Уручен протест

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографија „Казахстанска Венеција“: Отворен туристички комплекс „Караван-Сарај“ /видео/
 „Казахстанска Венеција“: Отворен туристички комплекс „Караван-Сарај“ /видео/ - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Министарство спољних послова Казахстана позвало је украјинског амбасадора Петра Врубљовског и изразили му протест због његових изјава о грађанима Русије, саопштила је прес-служба ресора.
Повод за незадовољство казахстанских власти био је интервју који је Врубљовски дао 21. августа казахстанском блогеру Диасу Кузаирову. У снимку, он, између осталог, каже да кијевски режим покушава да убије што више Руса.
"Казахстанска страна је изразила став да су овакве изјаве неприхватљиве и неспојиве са активностима амбасадора стране државе. Овакви поступци не треба да наруше пријатељске односе међу државама", саопштило је Министарство спољних послова.
Изјава Врубљовског изазвала је велико негодовање јавности. Скупштина народа Казахстана најоштрије је осудила његове речи, а Удружење руских, словенских и козачких организација Казахстана позвало је да се амбасадор прогласи персоном нон грата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала