- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Прекинут најдужи локдаун на свету: Ђаци после две године поново у школи

© Depositphotos.com / ArturVerkhovetskiyШкола - илустрација
Школа - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Милиони ђака вратили су се данас у основне и средње школе на Филипинима носећи обавезне маске након две године одсуства из клупа због локдауна.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Филипинске званичнике затекли су бројни проблеми, почев од недостатка учионица, дуготрајног страха због ковида, честих олуја и школа оштећених у земљотресу на северу земље, али су након свега тога пожелели добродошлицу за више од 27 милиона ученика који су поново кренули у школу.
Око 46 одсто државних школа, што је нешто више од 24.000 школа, биће у могућности да се отворе за петодневну наставу, док ће остатак школа функционисати по принципу комбиноване наставе – делом ће ђаци ићи у школе, а други део ће похађати онлајн наставу до 2. новембра, када је свим школама, државним и приватним, наређено да омогуће повратак свих ђака у школске клупе.
У време председничког мандата Родрига Дутертеа, на Филипинима је био уведен један од најдужих режима закључавања због пандемије у свету.
Дутерте, чији се шестогодишњи мандат окончао 30. јуна, одбио је позиве за отварање школа због страха да би то могло да доведе до нових жаришта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала