- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев не може да рачуна на гаранције безбедности својих суседа

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Кијевски режим наставља да измишља неке „безбедносне гаранције“ за будућност, али је јасно да их Украјини не могу дати никакви суседи, сматра Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности РФ.
„Кијевски режим наставља да измишља неке „безбедносне гаранције“ за будућност. Одржаће састанак на ову тему са појединачним безначајним суседима, којем ће председавати заборављени пензионери, а онда ће се сетити НАТО-а. Јасно је свима да им никакви суседи не могу дати никакве гаранције, чак и ако жестоко мрзе Русију“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.
Он је истакао да кијевски режим разуме да за њега (садашње лидере Украјине) нема и не може бити никаквих безбедносних гаранција. Чак ни Сједињене Државе неће понудити гаранције светле будућности Зеленском.
Раније је шеф кабинета Владимира Зеленског Андриј Јермак најавио да ће бити објављен документ са препорукама о безбедносним гаранцијама за Украјину, назвавши га „веома моћним“ и напоменуо да би документ могао да се појави већ 29-30. августа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала