- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Варшава и Будимпешта у свађи због односа с Москвом

© AP Photo / LM OteroМађарски премијер Виктор Орбан говори на Конференцији конзервативне политичке акције (ЦПАЦ) у Даласу
Мађарски премијер Виктор Орбан говори на Конференцији конзервативне политичке акције (ЦПАЦ) у Даласу - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Пољска и Мађарска су у свађи због несугласица у вези с руском специјалном војном операцијом у Украјини, пише лист „Форин полиси“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ауторка текста Аманда Коакли напомиње да премијери две земље, Матеуш Моравјецки и Виктор Орбан, имају дијаметрално супротне ставове о сукобу.
„Нелиберални савез у Централној Европи, који су створиле Мађарска и Пољска, ближи се заласку због разлика у односу према руској специјалној операцији. Док Варшава, која је међу главним присталицама политике Украјине, позива да се појачају санкције против Москве и да се повећа војна помоћ Кијеву, Будимпешта избегава било какве значајне мере и уместо тога се усредсредила на очување добрих односа с председником Русије Владимиром Путином“, наводи Коаклијева.
Ауторка текста сматра да погоршање односа Будимпеште и Вашраве може бити штетно за земље које се оглушују о правила Европске уније.
„Тај раздор је подстакао премијера Пољске Матеуша Моравјецког да изјави да су се путеви двеју националних конзервативних влада, које одавно везују отпор према имигрантима, Бриселу и владавини закона – разишли“, наводи се у тексту.
Аманда Коакли међу Орбановим потенцијалним савезницима види председника Србије Александра Вучића и партију „Браћа Италије“, која би могла да победи на италијанским изборима у септембру.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала