Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Азури као потенцијално изненађење

© Фото : fiba.basketballИталијански репрезентативци Марко Белинели, Данило Галинари и Луиђи Датоме на утакмици против Филипина
Италијански репрезентативци Марко Белинели, Данило Галинари и Луиђи Датоме на утакмици против Филипина - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
И даље је горак укус у устима свим љубитељима кошарке у Србији на помен репрезентације Италије која је спречила Орлове да заиграју на Олимпијским играма у Токију прошле године.
Италијани су после свега у Групи Б квалификација за Европско првенство одиграли сасвим солидно, остварили су четири победе, али су порази од Македоније и Естоније указали да није све тако сјајно код Азура.
Вреди напоменути да је Италија имала обезбеђен пролаз као домаћин, али и да се у њеној квалификационој групи нашла и Русија, којој политичком одлуком ФИБА није дозвољено учешће на завршном турниру, што је обезбеђено на терену.
Италија је два пута победила Русију у квалификацијама, а на Евробаскету састаће се са Украјином, Грчком, Хрватском, Великом Британијом и, поново, Естонијом у Групи Ц.
Харизматични селектор Ђанмарко Поцеко је прави моторино екипе од које се може очекивати све, победа над сваким и пораз од свакога, бриљантна партија као у Београду против Србије или катастрофа у недавном дуелу такође са Србијом на турниру у Немачкој.
Додуше, није било у другопоменутом саставу Данила Галинарија, који ће бити спреман за Евробаскет, велики значај у тиму има Николо Мели, као и ветеран Луиђи Датоме, а полако примат преузимају Акиле Полонара, Симоне Фонтекио и Николо Манион.
Распоред
2. септембар 21.00 Италија – Естонија
3. септембар 21.00 Грчка – Италија
5. септембар 17.00 Украјина – Италија
6. септембар 21.00 Италија – Хрватска
8. септембар 21.00 Велика Британија – Италија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала