Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

У ишчекивању орловског лета

© Фото : fiba.basketballСветислав Кари Пешић
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Две сребрне медаље са такмичења 2009. и 2017. године стоје Србији као подсетник да је можда време да се уради нешто више на Европским првенствима. Али, није обавеза.
Српски тим је прошао кроз тежак период транзиције након одласка селектора Александра Ђорђевића, а у свему се посебно истиче неодлазак на Олимпијске игре у Токију.
После експеримента са Игором Кокошковим, на клупу Србије је сео Светислав Пешић, последњи златни селектор, али репрезентације под именом Југославија.
Квалификациони прозори нису превише утицали на српски тим, до Евробаскета је стигао као првопласирани из Групе Е са четири победе и два пораза, али и важном лекцијом да се нико не сме схватити олако.
Такав став мора бити јасан и на завршном такмичењу, у Групи Д су наизглед лаки ривали, али свако опуштање против екипа попут Чешке, Пољске, Финске, Израела и Холандије може скупо да кошта.
Селектор Пешић је толико искусан да све то зна, а на себе је већ преузео ризик одлуком да се захвали на сарадњи дугогодишњем капитену Милошу Теодосићу и кључеве репрезентације да у руке Николи Јокићу и Василију Мицићу.
Свакако, велику снагу Србије представљају Никола Калинић и капитен Владимир Лучић, али ће проблем бити недостатак класичног резервног плејмејкера, што ће морати да се надомести на друге начине.
Распоред
2. септембар 21.00 Србија – Холандија
3. септембар 17.30 Чешка – Србија
5. септембар 21.00 Србија – Финска
6. септембар 21.00 Израел – Србија
8. септембар 21.00 Србија – Пољска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала