Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Британци на екскурзији

© Фото : ФИБАКошаркаши Велике Британије
Кошаркаши Велике Британије - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Вештачка кошаркашка нација у поновном покушају да нешто уради како би бар некако оправдала идеју Евролиге да Лондону, као великом финансијском тржишту, у скорије време омогући кошаркашки клуб који ће бити њен део.
Три 13. места на такмичењима 2009, 2011. и 2013. године знак су да се од Британаца неће очекивати ништа више ни на предстојећем, иако је квалификациони круг био солидан.
Британци су били смештени у Групу Г са Француском, Црном Гором и Немачком, која је као један од домаћина такмичења имала директан пласман и не толико велике амбиције у квалификацијама.
Четири победе и два пораза су Британце ставили раме уз раме са Француском, али ће на Евробаскету те улоге бити враћене на старо.
То значи да Британци неће моћи да се надају пролазу у другу фазу у конкуренцији осталих екипа у Групи Ц, а то су Грчка, Италија, Хрватска, Украјина и Естонија.
Селектор Нејт Рајнкинг ће морати да направи чудо са екипом у којој су лидери бек Девон Ван Острум и центар Габријел Оласени.
Распоред
2. септембар 14.15 Украјина – Велика Британија
3. септембар 14.15 Велика Британија – Хрватска
5. септембар 17.00 Велика Британија – Грчка
6. септембар 14.15 Естонија – Велика Британија
8. септембар 21.00 Велика Британија – Италија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала