- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лидер ДНР: Финансирајући Кијев Запад постаје налогодавац ратних злочина у Украјини

© SERGEI SUPINSKYУкрајински војници истоварују америчко оружје на аеродрому у Кијеву
Украјински војници истоварују америчко оружје на аеродрому у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Западне земље финансирајући Кијев не само што постају саучесници у ратним злочинима Украјине, већ и њихови налогодавци, изјавио је лидер ДНР Денис Пушилин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Сума говори о томе да Америка иде на све или ништа. Вашингтон ставља сав улог на Украјину да издржи конфронтацију“, написао је Пушилин на свом Телеграму.
„Западне земље, финансирајући украјински нацистички режим, нису само саучесници у ратним злочинима које је починио Кијев, већ су и њихови налогодавци“, истакао је он.
Велика Британија је у среду објавила да ће издвојити пакет војне помоћи Украјини од 63,5 милиона долара, док су САД најавиле нови пакет војне помоћи Кијеву од скоро 3 милијарде долара.
Русија је раније упутила протестну ноту земљама НАТО-а због испоруке оружја Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Министарство спољних послова Русије саопштило је да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоручивањем оружја Украјини. Портпарол Кремља Дмитриј Песков истакао је да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси успеху руско-украјинских преговора и да ће имати негативан ефекат.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала