Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Земља кошарке – а није Србија

© AP Photo / Jack DempseyНикола Јокић и Домантас Сабонис
Никола Јокић и Домантас Сабонис - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Онолико се говори већ готово деценију о томе да су Србија и Литванија репрезентације које ће вероватно остати последњи национални тимови, без натурализације о "американизације", баш зато што представљају земље кошарке.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Литванија то и даље јесте, али су славне године далеко јер је последњи трофеј на Европском првенству освојен 2003. године, укупно трећи у историји.
Квалификације су прошле онолико колико је потребно, четири победе и два пораза нису за понос, али је друга позиција, односно деоба прве у Групи Ц са Белгијом довољан залог за даље.
А за даље, биће потребно много више јер је жреб сместио Литванију у Групу Б и за ривале јој доделио Француску, Словенију, Немачку, Мађарску и Босну и Херцеговину.
Селектор Казис Максвитис ће морати да максимизује потенцијал који има његов тим да би остварио добар резултат и ту ће, у првом реду, гледати у центарски тандем који чине Јонас Валанчунас и Домантас Сабонис.
Бекови више нису као некада и велики задатак имаће двојица Рокаса, Јокубаитис и Гиедраитис, а из другог плана очекује се и допринос ветерана Миндаугаса Кузминскаса.
Распоред
1. септембар 17.15 Словенија – Литванија
3. септембар 17.45 Литванија – Француска
4. септембар 14.30 Литванија – Немачка
6. септембар 17.15 Мађарска – Литванија
7. септембар 14.30 Литванија – Босна и Херцеговина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала