- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ново америчко оружје неће стићи до Украјине месецима или годинама

© SERGEI SUPINSKYУкрајински војници истоварују америчко оружје на аеродрому у Кијеву
Украјински војници истоварују америчко оружје на аеродрому у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
За реализацију дела испорука у оквиру новог пакета војне помоћи Украјини од три милијарде долара, који треба да буде објављен у среду, могли би да буду потребни месеци, или чак године, преноси телевизијски канал Ен-Би-Си, позивајући се на изјаве америчких чиновника.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Према речима чиновника, многи од система неће пасти у руке украјинских снага месецима или годинама, јер се они тек разрађују“, наводи канал.
У новом пакету војне помоћи, према наводима извора, биће беспилотне летелице и друго оружје приватних произвођача, које није у залихама америчке администрације.
Пентагон се обратио војној индустрији са захтевом да развије и убрза производњу система противваздушне одбране за Украјину, противтенковских средстава, беспилотних летелица, као и комуникационих уређаја.
Агенција Асошијетед прес наводи, позивајући се на своје изворе, да ће део војне помоћи од три милиона долара бити употребљен за финансирање три уговора за три типа беспилотних летелица, као и за друго оружје, муницију и опрему који се неће појавити на фронту у наредне две до три године.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен је раније саопштио да је садашња америчка администрација, од тренутка када је на чело државе дошао Џозеф Бајден, Украјини испоручила оружје, муницију и војну опрему у укупној вредности од 10,6 милијарди долара.
Здание Пентагона с флагом США в память о жертвах трагедии 11 сентября - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
СВЕТ
Без преседана: Америчка војна помоћ Кијеву премашила 10 милијарди долара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала