- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев о убиству Дарје Дугине: Терор Кијева покушава да прекорачи границе Украјине

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Погибија новинарке Дарје Дугине показала је да вишегодишњи терор бандитског кијевског режима сада покушава да прекорачи границе Украјине, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Како показује погибија Дарје Дугине, бандитски кијевски режим после вишегодишњег терора над милионима житеља Украјине и Донбаса сада покушава да прекорачи украјинске границе“, рекао је Патрушев за руске медије.

Коментаришући изјаву Владимира Зеленског да Кијев није умешан у убиство руске новинарке, Патрушев је истакао да речима председника Украјине одавно не треба веровати.
„Речима Зеленског одавно се не може веровати. Председник Украјине од првих дана када је изабран игра по сценарију који му је написала западна империја лажи“, рекао је Патрушев.
Према његовим речима, злураде реакције других украјинских званичника и њихових западних покровитеља поводом убиства новинарке поново су потврдиле истинску суштину кијевских власти, које не крију задовољство због тог злочина.
Према његовим речима, равнодушност европских политичара према кијевским диверзијама може довести до самоуништења Украјине и непоправљивих последица по сам Запад.
„Даља равнодушност европских политичара према растућим апетитима Кијева, који се занео диверзионим дејствима, претњама нуклеарним постројењима и покушајима употребе хемијског и бактериолошког оружја, може на крају довести до самоуништења Украјине и непоправљивих последица по саме западне земље“, истакао је Патрушев.

Ћутање Прага о смрти Дугине показаће губитак правних знакова

Патрушев сматра да, уколико Праг зажмури на речи свог министра одбране Јане Чернохове о погибији Дарје Дугине, то може значити да је Чешка изгубила последње знаке правне државе.
„Што се тиче изјаве министра одбране Чешке Чернохове, јавним одобравањем убиства Дарје Дугине грубо је прекршила законодавство саме Чешке Републике. Мислим да Праг треба да се сети да чешки Кривични законик има члан ‘Подршка и пропаганда тероризма’, под који у потпуности спадају министаркине изјаве. Наведеном одредбом закона предвиђена је казна затвора од 2 до 10 година“, објаснио је он.
Према речима Патрушева, „у овој ситуацији не би било сувишно да чешке власти благовремено разјасне министаркине поступке и дају им правну оцену“.
„Уколико Праг зажмури пред тако нељудским испадом, то фактички може значити да је Чешка изгубила последње знаке правне државе“, закључио је Патрушев.
Русија полази од тога да ниједна цивилизована земља, ма каквог политичког курса се придржавала, нема право да игнорише јавно подстицање тероризма, а посебно оно које долази од високих државника, истакао је секретар Савета безбедности Русије.
Дугина је погинула 20. августа у експлозији аутомобила и Подмосковљу. Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије је саопштила да иза убиства стоје украјинске специјалне службе, а да је извршилац држављанка Украјине Наталија Вовк, која је у Русију допутовала с кћерком 23. јула. Према подацима ФСБ-а, она је након убиства побегла у Естонију преко Псковске области.
Чешка министарка одбране Јана Чернохова изјавила је да јој није жао ни Дарје ни њеног оца, као и да ће „Русија дуго памтити ноћ 21. августа“. Министарка је касније истакла да стоји иза сваке изговорене речи.
Римски папа Фрања испред цркве Светог Александра Невског у Софији - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
РУСИЈА
Папа Фрања се огласио поводом смрти Дарје Дугине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала