- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Нова америчка офанзива на Балкан | Свет са Спутњиком

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаВашингтон, америчке заставе
Вашингтон, америчке заставе - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Након последње рунде бриселског дијалога, где је Београд уместо компромиса о личним документима и таблицама добио од Приштине максималистички захтев да прихвати споразум у шест тачака, у игру су, сада већ отворено, ушле Сједињене Државе, кренувши после Украјине у офанзиву и на Балкану.
Не само да европски посредник Мирослав Лајчак више нигде не иде без америчког колеге Габријела Ескобара, него и државни секретар Ентони Блинкен поручује да би могао да се директно укључи у тражење решења. Понуду да посредује изнео је и немачки канцелар Олаф Шолц који је најавио састанак са Александром Вучићем и Аљбином Куртијем на јесен. Кфор је дотле јасно ставио до знања да неће дозволити барикаде, али није рекао хоће ли спречити и упаде косовске полиције на север. Ћути и о томе да по Космету шпартају чеченски сепаратисти који врбују Албанце да се боре на страни Украјине.
Да ли се украјинска криза прелива на Косово и Метохију? Покушавају ли Американци да своје неуспехе у Украјини наплате на Балкану? Докле је спреман да иде Курти у провокацијама и да ли је успео да убеди Запад да је “мали Зеленски”? Може ли европско-амерички двојац да натера Приштину да попусти и за длаку или ће оштрицу притиска опет усмерити само на Србе? Зашто и Бошњаци позивају Запад да интервенише у БиХ?
Одговоре на ова питања потражићемо у емисији "Свет са Спутњиком" чији су гости српски дипломата, министар иностраних послова у влади СР Југославије Владислав Јовановић и политиколог Александар Павић.
Нова америчка офанзива на Балкан | Свет са Спутњиком
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала