- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Светислав Пешић - Sputnik Србија

Пешић: Србија за сада без Бјелице, коначан списак за Евробаскет пред Праг

Пратите нас
Селектор Србије Светислав Пешић је на конференцији за медије у Београдској арени поручио да ће Орлови у квалификационим мечевима за Светско првенство са Грчком и Турском бити без повређеног капитена Немање Бјелице, а да ће списак за Евробаскет саопштити 24 сата пред почетак турнира који је заказан за 1. септембар.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Повреда листа Немање Бјелице, новог капитена Србије, заједно са Владимиром Лучићем и даље забрињава. Селектор је открио да је популарни Професор боље, али да га неће бити у две предстојеће утакмице квалификација за Мундобаскет.
Селектор би требало да саопшти списак од 12 играча за квалификационе мечеве, али то неће уједно бити и коначан списак за Евробаскет који почиње 1. септембра.
„Бјелица сигурно неће играти против Турске и Грчке. Он је супер, он је много боље. Није то толико тешка повреда како смо мислили. Сигурно неће бити ту у ове две утакмице. То је то“.
Селектор је причао још о стању у екипи, поручивши да су кошаркаши Србије почели да делују тимски на паркету, али да је недостатак времена највећи проблем да се уиграју. Такође, бацио је акценат на чињеницу да су кроз досадашње квалификације и прозоре прошла 23 кошаркаша и да је ту сада још осам нових, по чему је Србија апсолутни рекордер, што никако није добро.
„Почиње друга рунда квалификација за Светско првенство. Прва рунда је завршена, нисмо се нешто специјално прославили. Увек постоје разлози, оправдани, субјективни, објективни. Оно што је важно, не потцењујемо прозоре. Извињавам се само да угасим телефон. Прошло је 23 играча кроз прву рунду, кроз прозоре. Што је апсолутни рекорд. Није добро, нисмо могли да остваримо апсолутно никакав континуитет. Кошарка је тимски спорт. Тренер је имао прилику шта се дешава у Србији. Шта нам је остало од потенцијала. Са те стране добили смо конкретан увид. И момцима и нама у стручном штабу је било тешко да направимо било какав континуитет. Играли смо против репрезентација које су боље од нас, које су уигране. Да ли ми имамо већи потенцијал или таленат, да, надам се да имамо. Не могу за три дана да направим екипу која ће изаћи и победити било кога, нисам ја тај тренер. Нису ни они толико добри, да ишамарају те противнике. Сад на ових 23 долазе осам нових, значи играмо са 31 играчем квалификације што није добро. Али, тако је како је“.
О мечевима са Грчком и Турском, први у Београду у четвртак од 20 часова, а три дана касније у Истанбулу, селектор Светислав Пешић је рекао:
"Грци су одлична екипа, физички изузетно доминантна. Ипак, Србија је фаворит увек када игра пред својим навијачима".
Заједно са селектором Светиславом Пешићем новинарима се обратио и Владимир Лучић, који је уз Бјелицу нови капитен Орлова. Ас минхенског Бајерна одговорио је на питање везано за нову улогу и на амбиције Србије у наставку квалификација за Мундобаскет.
„Што се тиче капитенске улоге, велика је част бити капитен своје земље. С друге стране, Немања Бјелица је још увек ту са нама, тренутно није у могућности да игра, али је и даље он капитен. Немам неки превелики притисак. Имао прилику да будем капитен Партизана, не осећам притисак, био сам то и у Бајерну. Сви смо ми свесни важности сваке утакмице, почев од ове сутрашње. Желимо да се нађемо на Светском првенству. Знамо да, практично победе у наредним мечевима су неопходне. Биће тренутака у току сезоне где нећемо моћи сви да наступамо и да помогнемо репрезентацији, биће одређени притисак пред неким другим играчима. Србија мора да се нађе на Светском првенству, сви ћемо дати све од себе да успемо“.
Ток конференције могли сте да пратите уживо уз Спутњик спорт.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
12:35 24.08.2022
Пешић: Србија има таленат у нападу, али...
„Србија је добила две утакмице. Ми смо похватали мало нека правила. Знате како, Лучић долази из Минхена, овај долази из другог клуба с другим тренером, онај трећи. Треба их уиграти у нападу, али пре свега уигравање у одбрани. Потребно је имати жељу и борбеност и решио си проблем у одбрани. Али за уиграност треба много времена. Зашто? Различито се бранимо. Дође тренер као ја из репрезентације и тренер из клуба и игач мора да гледа да се прилагоди. Немогуће је створити аутоматизам, као што се стварају лоше, тако се стварају и добре навике. Сматрам да имамо врло талентоване играче, пре свега у нападу. Али, додатни квалитет без одбране, то је немогуће. Тачно је да је битна утакмица са Грком,, хоћемо да победимо, али ту се не завршава процес“.
12:31 24.08.2022
Лучић: Показујемо карактер
„Почели смо физички да реагујемо у нападу и у одбрани на физички јаку игру Италије. Екипа индивидуално, па екипно показује карактер. Екипа се зближи, видело се то против Немачке у финалу Суперкупа. Добро смо радили напредовали из меча у меч, бивали бољи. То чинимо и даље, сигурно да нисмо још увек на свом нивоу, или на нивоу на којем хоћемо да будемо. Прво утакмица са Грчком, после и са Турском, настављамо да растемо“.
12:25 24.08.2022
Пешић: Коначни списак кад кренемо за Праг
Пешић је одговорио на питање када ће саопштити коначан списак за Евробаскет:
„Кад кренемо за Праг, после Турске долазимо у Београд, нећемо да журимо. Првог летимо, а другог играмо, можемо 24 сата пред почетак да дамо списак“.
12:24 24.08.2022
Лучић: Част је бити капитен, Србији је место на Светском првенству
Владимир Лучић о капитенској траци и мечевима са Грчком и Турском.
„Што се тиче капитенске улоге, велика је част бити капитен своје земље. С друге стране, Немања Бјелица је још увек ту са нама, тренутно није у могућности да игра, али је и даље он капитен. Немам неки превелики притисак. Имао прилику да будем капитен Партизана, не осећам притисак, био сам то и у Бајерну. Сви смо ми свесни важности сваке утакмице, почев од ове сутрашње. Желимо да се нађемо на Светском првенству. Знамо да, практично победе у наредним мечевима су неопходне. Биће тренутака у току сезоне где нећемо моћи сви да наступамо и да помогнемо репрезентацији, биће одређени притисак пред неким другим играчима. Србија мора да се нађе на Светском првенству, сви ћемо дати све од себе да успемо“.
12:18 24.08.2022
Пешић: Без Бјелице сигурно
„Бјелица сигурно неће играти против Турске и Грчке. Он је супер, он је много боље. Није то толико тешка повреда како смо мислили. Сигурно неће бити ту у ове две утакмице. То је то“.
12:16 24.08.2022
Пешић: Не бих улазио у „туђу кућу“
Светислав Пешић одговорио је делимично на питање о проблемима са бековима и процентом шута.
„Искрено да вам кажем, не бих оцењивао ниједног играча. Ми смо као и Грчка, растемо оно што екипи треба, треба да нас послужи здравље. Чекују нас напори после напорне сезоне. Играчи су одиграли велики број утакмица. Сезону која је трајала осам месеци су изнели. Долази зато до повреда, мањих, ситнијих. Видели сте и да је Недовић пао, борио се. Не бих ја улазио у туђу кућу. Многе ствари остају у свлачионици.
12:12 24.08.2022
Пешић: Грци су добри, али нисмо ни ми лоши
„Једна одлична екипа је пред нама. Добри су Грци, имају одличан тим, али нисмо ни ми лош. Играмо у Београду у Србији, где год да играмо ми смо фаворити“.
12:07 24.08.2022
Пешић:Нисмо ми толико добри као што мислимо
„Почиње друга рунда квалификација за Светско првенство. Прва рунда је завршена, нисмо се нешто специјално прославили. Увек постоје разлози, оправдани, субјективни, објективни. Оно што је важно, не потцењујемо прозоре. Извињавам се само да угасим телефон“.
„Прошло је 23 играча кроз прву рунду, кроз прозоре. Што је апсолутни рекорд. Није добро, нисмо могли да остваримо апсолутно никакав континуитет. Кошарка је тимски спорт. Тренер је имао прилику шта се дешава у Србији. Шта нам је остало од потенцијала. Са те стране добили смо конкретан увид. И момцима и нама у стручном штабу је било тешко да направимо било какав континуитет. Играли смо против репрезентација које су боље од нас, које су уигране. Да ли ми имамо већи потенцијал или таленат, да, надам се да имамо. Не могу за три дана да направим екипу која ће изаћи и победити било кога, нисам ја тај тренер. Нису ни они толико добри, да ишамарају те противнике. Сад на ових 23 долазе осам нових, значи играмо са 31 играчем квалификације што није добро. Али, тако је како је“.
12:03 24.08.2022
Лучић: Свесни смо важности меча
Добар дан свима, очекујемо одличну екипу. Једна од физички најдоминантнијих екипа у Европи са Јанисом, очекујемо тешку утакмицу. Свесни смо важности меча.
11:58 24.08.2022
Ту је и капитен Лучић!
Представницима медија ће се осим селектора обратити и нови капитен Владимир Лучић.
Лучић и Пешић - Sputnik Србија
11:56 24.08.2022
Добро дошли
Добар дан и добро дошли, останите уз Спутњик и пратите шта ће рећи селектор кошаркаша Светислав Пешић пред мечеве са Грчком и Турском.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала