Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У Приштини бесни на Хила: "Па зар Вучића да похвали?"

© Tanjug / RADE PRELICПредседник Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кристофером Хилом
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кристофером Хилом - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Изјаве америчког амбасадора у Београду Кристофера Хила, посебно она којом хвали наступ председника Србије, изазвале су оштре реакције Приштине.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Такве изјаве, пише приштинска Газета експрес, неочекиване су, нису добродошле у Приштини и изазивају реакције и критике. Тај портал подсећа да је Хил у Приштини упамћен као неко ко је веома допринео "слободи Косова".
Експрес пише да се амбасадору Хилу није допао Куртијев наступ у Бриселу и подсећа да је он рекао да је Београд на састанак дошао спреман, али да друга страна није била спремна.
Портал наводи да је универзитетски професор Фадиљ Маљоку био уплашен оваквом изјавом Хила. „Ово ме мало плаши…! Овде нису у питању (техничка) питања таблица, већ (политичка) питања ЗСО...! Бог га благословио!", написао је Маљоку на *Фејсбуку..
Приштински новинар Миљаим Зека био је, додају, оштар у реаговању на ову изјаву амбасадора Хила. „Амбасадор Хил: - Српска страна је ишла спремна за дијалог, друга страна, Косово , не! Сад чекам да видим ко ће да загризе против америчког амбасадора, једног од очева слободе и независности Косова! Идиотизам. И косовски политичари су уморни од Америке!!!“, написао је Зека.
Куртијеве присталице биле су критички настројене према Хилу, а један га је назвао „новим Гренелом“, пише Експрес.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала