- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немамо оружје ни за себе: Немачка у проблему због слања оружја Украјини

© AP Photo / Martin MeissnerПрипадник немачких војних снага на задатку
Припадник немачких војних снага на задатку - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
Пратите нас
Наставак испорука немачког наоружања се компликује тиме што бундесвер сам нема довољно опреме, саопштила је у интервјуу ЗДФ шефица Министарства иностраних послова Аналена Бербока.

"Даља испорука наоружања из Немачке неће бити једноставна. Разлог за то је слаба опремљеност сопствених снага", преноси телевизија.

„На жалост, ситуација је таква да имамо потпуни дефицит сопствених резерви“, рекао је министар.
Према њеним речима, немачка војна индустрија је морала да производи опрему специјално за Украјину. Истовремено, Бербокова је саопштила да су за јесен потребне нове испоруке наоружања Кијеву и да ће Немачка ускоро предати Украјини противваздушне системе "Ирис-Т".
Поред тога, шефица немачког Министарства спољних послова је поменула и погоршање односа Немачке са земљама источне Европе и балтичким државама, које се примећује последњих година.
Према њеним проценама, један од разлога је било неслагање земаља око пројекта "Северни ток 2". Истовремено, појаснила је она, појавиле су се потешкоће у испорукама немачког наоружања у земље источне Европе, које су са своје стране морале да пошаљу своје старо оружје Украјини. Бурбок је додао да је испорука тешког наоружања из Немачке у источну Европу била „неодлучна”.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала