- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Државна дума Русије: Даље наоружавање Украјине ствара ризик од нуклеарне катастрофе

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
Пратите нас
Савет Државне думе Русије позвао је Уједињене нације и Међународну агенцију за атомску енергију да затраже од Кијева да под хитно прекине да гранатира територију Запорошке нуклеарне електране.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Савет Државне думе позива Уједињене нације и Међународну агенцију за атомску енергију да од украјинских власти затраже да под хитно прекину гранатирање Запорошке нуклеарне електране“, наведено је у саопштењу објављеном на Телеграм каналу Државне думе Русије.
Савет је, такође, потврдио да је Русија спремна да учини све што је неопходно за организовање међународне мисије Међународне агенције за атомску енергију у Запорошкој нуклеарки, како би њени стручњаци могли на лицу места да се увере у опасност од сталних украјинских напада на атомску централу.
У саопштењу је, такође, затражено да се прекине испорука наоружања Украјини, јер се ствара ризик од избијања нуклеарне катастрофе.
Савет Државне думе се обратио и грађанима Украјине с молбом да освесте последице политике Кијева.
„Обраћамо се грађанима Украјине с молбом да освесте страшне последице злочиначке и провокационе политике кијевског режима“, наведено је у саопштењу.
Запорошка нуклеарна електрана налази се на левој обали Дњепра, у близини града Енергодара. То је по капацитету и броју блокова највећа нуклеарка у Европи. Од марта је под заштитом руске војске. Украјинске снаге непрестано гранатирају Енергодар, околна села и територију која припада Запорошкој нуклеарној електрани.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала