- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Родик „отписао“ Ђоковића: „Обавештење је окачено, а он је направио избор“

© AP Photo / Rob GriffithЕнди Родик и Новак Ђоковић
Енди Родик и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
Пратите нас
Бивши најбољи тенисер света Енди Родик изјавио је у интервјуу за Њујорк пост да је Новак Ђоковић одабрао да не игра на УС Опену, иако још није донета коначна одлука о томе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Американац, који се 2012. повукао из тениса, сматра да последњи гренд слем сезоне неће бити исти без Новака, али да је то његова лична одлука.
„Несрећа је што не може да игра. Међутим, обавештење је окачено на зид, а он је направио избор. Сви се носимо са последицама наших избора. За турнир би било добро да је Новак тамо. Али такође знам да УС Опен или Тениска асоцијација САД нису институције које би требало да иду против политике владе. Мислим да је смешно да навијачи очекују тако нешто од тениског турнира“, изјавио је Родик за Њујорк пост.
Американац је истакао да је највећи фаворит за титулу у Њујорку први тенисер света Данил Медведев, који и брани трофеј.
„Тешко је давати прогнозе кад није ни жреб обављен. Медведев је најсигурнија опклада, победио је прошле године и доказано је да воли да игра на теренима у Њујорку. Највеће питање је здравствено стање Рафаела Надала. Имао је само један меч после одустајања с Вимблдона. Имали смо неочекиване победнике турнира који претходе УС Опену. Момак који је 150. на свету, Ћорић, освојио је Синсинати. После дуже времена имамо више питања пред турнир, него одговора“, истакао је Родик.
Према важећим законима у САД, Новак Ђоковић као невакцинисани странац не може да уђе у Америку, а самим тим ни да се такмичи на УС Опену који почиње 29. августа и трајаће до 11. септембра.
Жреб за УС Опен се одржава у четвртак од 18.00 по нашем времену, што је и последњи рок да се нешто промени.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала