Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Оборен рекорд у Лесковцу: Направљена пљескавица од 67,2 килограма /фото/

© Фото : Facebook/Jugmedia/PrintscreenРекордна џиновска пљескавица направљена на Роштиљијади у Лесковцу
Рекордна џиновска пљескавица направљена на Роштиљијади у Лесковцу - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
Пратите нас
Шести пут заредом Предраг Лазаревић и Љубиша Ђорђевић, ове године појачани Ивицом Здравковићем и Драганом Цветковићем, поставили су вечерас рекорд у прављењу највеће пљескавице на свету. Они су на традиционалном такмичењу на лесковачкој „Роштиљијади“ обликовали и испекли пљескавицу тешку 67,2 килограма.
Пречник рекордне пљескавице је пре печења био 190, а пре скидања са велике скаре 171 центиметар. У односу на први рекорд који је овај тим поставио, највећа пљескавица је тежа за 12,2 килограма, а овогодишња у односу на ону која је направљена пре 32 године, на првој „Роштиљијади“, више је него три пута тежа.
Лесковачке роштиљџије су на честитања и похвале већ навикле, али кажу да им је сваки нови покушај додатни изазов и да немају намеру да одустану од нових рекорда.
Надају се конкуренцији, па ће и њима и посетиоцима, ово традиционално надметање бити још занимљивије, али ако је и не буде наставиће да испитују границе сопствених могућности.
Највећи ризик у овом несвакидашњем такмичењу носи тренутак када се пљескавица окреће како би се испекла са обе стране. С обзиром на то да је њена тежина све већа, расте и ризик да не остане цела, али је то чар и изазов коме вишегодишњи рекордери не могу да одоле.
Као и ранијих година највећа пљескавица на свету, направљена у престоници роштиља, исечена је на комаде и подељена публици која је све време бодрила победнички четверац и бурним аплаузом поздравила њихов нови успех, пишу Новости.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала