- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски посланик: Кијевски режим прешао све црвене линије

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаПредседавајући Одбора за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки
Председавајући Одбора за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
Пратите нас
Кијевски режим је прешао све могуће црвене линије, изјавио је председавајући Одбора за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према његовим речима, Кијев провоцира још једну нуклеарну катастрофу.
„У суштини, свакодневно се дешава провокација још једне нуклеарне катастрофе“, додао је он.
Слуцки је прецизирао да ће адресати у петак добити саопштење Савета Државне думе, а од данас су почели контакти са колегама из светских парламената, међународних парламентарних организација, познатим стручњацима у политици, пре свега на европском континенту.
Раније је извор Спутњика саопштио да ће изјава Савета Државне думе у вези са ситуацијом у Запорошкој нуклеарној електрани бити послата, осим Уједињеним нацијама и Међународној агенцији за нуклеарну енергију (ИАЕА), Парламентарној скупштини ОКДБ, Генералној скупштини УН, Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње и националним парламентима.

О руско-украјинским преговорима

Слуцки је додао да, уколико Украјина изјави спремност за преговарачки процес, доћи ће до дискусија и реакција.
„Ако украјинска страна изјави да је спремна за преговоре на било ком нивоу, у било ком формату, онда ћемо то разматрати и на то реаговати“, закључио је Слуцки.
Слуцки сматра да Зеленски није расположен за преговоре.
„Видимо да Зеленски данас није расположен ни за састанке ни за преговоре... Искрено, тешко је замислити да са човеком у таквом стању и након тих изјава о уништењу свих Руса, о томе да је сада само рат и друго... Тешко ми је да схватим како са њим може да се преговара“, рекао је Слуцки.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
У Истанбулу је 29. марта одржана још једна рунда преговора, током које је руска страна добила писане предлоге украјинске стране, укључујући одбијање чланства у војним савезима, као и идеју да се Крим врати војним путем.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала