- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Влада Црне Горе о трагедији: Помоћ Цетињу од 100.000 евра

© Фото : AP Photo/Risto Bozovic)Полицајац носи доказни материјал након масовног убиства на Цетињу
Полицајац носи доказни материјал након масовног убиства на Цетињу - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
Пратите нас
Влада Црне Горе у техничком мандату је на посебној седници посвећеној недавном трагичном догађају на Цетињу, када је Вук Бориловић убио 10 особа, а ранио шест, а онда је убијенмм, одлучено да се Престоници помогне са 100.000 евра.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Абазовић је рекао да то неће бити коначна цифра и додао да је Министарство здравља формирало комисију са психолошку помоћ свим грађанима Цетиња који за том врстом помоћи имају потребу.
Абазовић је на заједничкој конференцији за новинаре са градоначелником Цетиња после седнице владе рекао да све и да је хеликоптер Војске ЦГ био ангажован не би допринео да припадници Противтерористичке јединице дођу на Цетиње пре него су дошли, јер би део времена потрошили на одлазак до војног аеродрома у Голубовцима.
Казао је да су на седници разматрани прелиминарни резултати Министарства унутрашњих послова о том догађају, али и извештај Министарства здравља.
Држава, казао је, неће заборавити полицајца који је рањен у покушају да заустави трагедију.
"Надам се да ниједна Влада Црне Горе неће више имати потребу за оваквим седницама", рекао је Абазовић.
Како преносе подгоричке Вијести, Абазовић није желео да каже пише ли у прелиминарном извештају МУП-а да ли је иједна жртва страдала након што је полиција изашла на лице места.
Казао је да не жели да стаје у одбрану било кога, осим здраве логике, наводећи пример из Аустрије када полиција сат времена није могла да обузда нападача са аутоматском пушком.
Градоначелник Цетиња Никола Ђурашковић, који је такође присуствовао седници цладе, захвалио је на организацији седнице посвећене трагедији у Престоници, али и свима на помоћи у тешким тренуцима за Цетиње и Црну Гору.
"Престоница Цетиње ради на формирању комисије која ће дефинисиати одговарајуће критеријуме за помоћ породицима насрадалих и повређених", рекао је Ђурашковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала