- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амерички лист: Папа Фрања подржава став Русије о кривици НАТО-а за дешавања у Украјини

© AP Photo / Alessandra TarantinoПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања дели мишљење да НАТО сноси део одговорности за почетак специјалне операције Русије у Украјини, пише „Форин аферс“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како се истиче, став Русије је да Сједињене Америчке Државе и друге западне земље воде у Украјини рат преко посредника, а папа се слаже с тим мишљењем.

„На међународном нивоу, тврдње о НАТО-у и прокси рату са САД и колективним Западом придобиле су бројне присталице – од истакнутих научника до папе Фрање који је рекао да је сукоб у Украјини можда био на неки начин испровоциран“, наводе саветница бившег америчког председника Доналда Трампа за Русију Фиона Хил и професорка са Универзитета у Џорџтауну Енџела Стент у чланку за „Форин аферс“.

Истовремено, политичари и аналитичари на Западу настављају дебату о томе да ли је НАТО крив за ескалацију ситуације у Украјини, истичу ауторке.
Раније је папа Фрања у интервјуу за италијански лист „Коријере дела сера“ изјавио да претпоставља да је до распиривања сукоба у Украјини довео „лавеж НАТО-а пред вратима Русије“.
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
РУСИЈА
Папа Фрања: Лавеж НАТО-а пред вратима Русије могао би да буде узрок сукоба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала