- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мркела: Тешки и атрактивни противници – Звезда жели да прође групу!

© Фото : Јутјуб / FCRedStarBelgradeМитар Мркела
Митар Мркела - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела поручио је после жреба за Лигу Европе, где ће црвено-бели бити у Групи Х са Монаком, Ференцварошем и Трабзоном, да је група тешка, а ривали атрактивни, као и да шампион Србије тражи пролаз у нокаут фазу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Нису добро прошли црвено-бели на жребу у Истанбулу, с обзиром на то да су из трећег и четвртог шешира добили шампионе Мађарске и Турске, док је Монако екипа која би према квалитету комотно могла да се надмеће у Лиги шампиона.
„Група је изузетно јака, тако то ваљда и мора када је ово такмичење у питању. Видели сте да ни друге групе нису лакше. Желели смо јаке противнике, желимо да се измеримо. Мислимо да су противници атрактивни за наше навијаче. Желимо да прођемо ову групу, желимо међу 16 најбољих у Лиги Европе. То смо учинили прошли пут. Пролазили смо те групе и у прошлости“, рекао је Мркела.
На питање ко ће бити Црвеној звезди главни конкурент, Мркела је одговорио:
„Сви су противници јаки, тешко је проценити ко је главни фаворит. Монако долази из једне јаке лиге, имају добре играче могу да играју у Лиги шампиона. Ференцварош је шампион Мађарске, клуб у успону који прави добре резултате. Прошле године су играли Лигу шампиона, Трабзон је шампион Турске, атрактивни су“.
Црвену звезду после елиминације из квалификација за Лигу шампиона очекује прво дуел Суперлиге са Јавором, а затим следи и вечити дерби. Митар Мркела се кратко осврнуо и на атмосферу која влада у Љутице Богдана после неуспеха против Макабија из Хаифе пред својим навијчима.
„Свима нам је тешко пало што се нисмо пласирали у Лигу шампиона. Очекивали смо, желели смо то сви. Емоције нису такве какве смо желели, али живот иде даље. Испунили смо циљ, још једно европско такмичење по групама, окрећемо се наредним изазовима, а то је Јавор“, закључио је Митар Мркела после жреба за Лигу Европе у Истанбулу.
Први меч Црвена звезда игра 8. септембра, а групна фаза се завршава већ трећег новембра што је рекордно кратак рок, али је разлог за то Мундијал у Катару који стартује у новембру.
Звезда Макаби - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
СПОРТ
Паклен жреб за Звезду!
Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
СПОРТ
Звездин џелат и Хрвати избегли „групу смрти“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала