- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Да ли ће још бити врелих дана: Метеоролог открива какво нас време очекује у септембру

© Sputnik / Лола ЂорђевићФонтана на Тргу Николе Пашића
Фонтана на Тргу Николе Пашића - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
После неколико пријатнијих дана, у Србији ће сутра поново бити прилично топло, а метеоролог Недељко Тодоровић прогнозира да ће субота бити најтоплији дан у наредном периоду. Како је навео, у септембру се очекује пријатно топло време, са температурама око 25 степени.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Тодоровић је напоменуо да улазимо у позно лето када нема великих врућина, али ни хладноће, као и да ће ноћи бити свежије и пријатније за спавање.
Напомиње да ћемо летњу гардеробу носити до краја септембра.
„Сутра ће бити можда најтоплији дан у наредних десетак дана. У Београду максимална температура 33 степена. У недељу поподне, увече следи утицај нешто свежијег ваздуха, с вероватноћом да ће бити локални пљусак“, казао је Тодоровић за РТС.
Како је додао, у понедељак и уторак очекује се благи пад температуре, око 28 степени.
„Првих дана септембра благи пад температуре, на максималне вредности од 25, 26 степени. Десиће се да средином септембра један дан буде и 30 степени. Пљускови локалног карактера се очекују, али не дуготрајна киша“, навео је Тодоровић.
Говорећи о падавинама у турским и грчким летовалиштима, Тодоровић је подсетио да је познато да на нашем подручју од Преображења долази до сезонске промене времена.
Према његовим речима, ове године није само у Србији дошло до промене времена, већ и у делу средње Европе, читавој Грчкој, као и у делу Турске.
„Циклон је проузроковао прилив хладног ваздуха, облаке, пљускове, грмљавину и непогоде, задржао се седам дана у читавом региону“, рекао је Тодоровић.
Он је додао да тек од новембра и децембра могу да се очекује веће количине падавина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала