Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Домаћин који би могао да помрси рачуне

© Фото : fiba.basketballКошаркаш Јан Весели у дресу репрезентације Чешке
Кошаркаш Јан Весели у дресу репрезентације Чешке - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Чешке је као домаћин добила прилику да наступи на Европском првенству и то је схватила буквално – нису се Чеси превише трудили у квалификацијама јер нису ни морали.
Квалификациони круг у Групи Ц је окончан на трећем месту са две победе и четири пораза, колико је имала и последњепласирана Данска од које је доживљен и један неуспех.
Селектор Ронен Гинцбург је у том циклусу највише могао да се ослони на „старе кајле“ попут Јаромира Бохачика, Војчеха Хрубана и Мартина Петерку, али то се показало недовољним за озбиљније ривале.
А таквих ће бити у Групи Д где је Србија највећи фаворит за прво место, али нимало лако Чесима неће бити ни против осталих такмаца Пољске, Финске, Израела и Холандије.
Ипак, екипа ће бити другачија, репрезентација ће поново имати евролигашке играче Јана Веселог и Томаша Саторанског, а очекује се да нови талас поведе 20-годишњи Вит Крејчи, играч Оклахоме у НБА лиги.
Распоред
2. септембар 17.30 Пољска – Чешка
3. септембар 17.30 Чешка – Србија
5. септембар 17.30 Чешка – Холандија
6. септембар 17.30 Финска – Чешка
8. септембар 21.00 Чешка – Израел
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала