- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Израелски авиони Ф-16 бомбардовали сиријски научни центар

© AP Photo / Ariel Schalit,Израелски Ф-16
Израелски Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Израелски авиони Ф-16 у четвртак су бомбардовали сиријски научни центар у области Масјафа, уништене су две ракете и седам навођених авијационих бомби, саопштио је заменик руководиоца руског Центра за помирење непријатељских страна у Сирији, генерал-мајор Олег Јегоров.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Двадесет петог августа, од 19.16 до 19.30 четири тактичка ловца Ф-16 израелске авијације су из источног дела Средоземног мора извеле напад са четири крстареће ракете и 16 навођених авијационих бомби на објекте на територији Сиријског научно-истраживачког центра у граду Масјаф. Дежурне снаге ПВО Оружаних снага Сиријске Арапске Републике из комплекса руске производње 'панцир С1' и С75 су уништиле две ракете и седам навођених авијационих бомби“, рекао је Јегоров на брифингу.
Он је додао да су у нападу израелске авијације оштећена складишта специјалне опреме Сиријског научно-истраживачког центра.
„У протека 24 сата у идлибској зони деескалације забележена су четири напада с позиција терористичке организације 'Нусра фронт' (забрањене у Русији). У провинцији Алеп забележена су три напада, а у провинцији Латакија један“, додао је Јегоров.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала